Change the Story
Új klímatörténetek létrehozása egész Európában.

Kedves Látogató!

Üdvözöljük a „Változtass a történeten!” projekt honlapján!

A klímaváltozás, a klímaválság napjaink egyik legfontosabb témája, kihívása. Mindenkit érint, mindannyiunkra tartozik, mindannyiunknak tenni kell azért, hogy elkerüljük a megjósolt katasztrófát, és még van esély, ha mindannyian cselekszünk!

Projektünkben 10-14 éves iskolásokat tanító pedagógusoknak fejlesztettünk klímaváltozással kapcsolatos tananyagot, amelynek segítségével újfajta megközelítésben dolgozhatják fel ezt a témát tanóráikon. Amellett, hogy bővíthetik, rendszerezhetik a diákok ismereteit ebben a szerteágazó és mély összefüggéseket tartalmazó témában, cselekvésre is ösztönözhetik őket. A diákok településük múltjának feltárása mellett elképzelik a vágyott jövőt, amilyenben felnőttként élni szeretnének. Ennek eléréséhez megismerhetik azokat a lehetőségeket, tennivalókat, melyekkel saját és családjuk életét most tehetik fenntarthatóvá, ezáltal segítve a klímaváltozást pozitív irányba fordítani.

Végeredményként pedig olyan digitális történeteket alkothatnak, mely segít abban, hogy a hangjukat hallassák, valamint abban, hogy másokat (leginkább saját iskolatársaikat, településük lakóit) is cselekvésre serkentsenek.

Az itt következő oldalakon ennek a munkának a részleteivel ismerkedhet meg:

  • A „Tananyag” részben a tananyag felépítéséről és a pedagógiai háttérről olvashat részletesebben, valamint innen tudja elérni a tananyagot.
  • Az „A projekt” részben a célokról, az eseményekről, az eredményekről és a partnerekről írtunk bővebben.

Jó kalandozást kívánunk!

A Magosfa csapata