Change the Story

Új klímatörténetek létrehozása egész Európában.

Change the Story

Vagyis: Változtasd meg a történetet! De leginkább a történet végét. Változtass a történeten!

A klímaváltozás, a klímaválság napjaink egyik legfontosabb témája. Mindenkit érint, mindannyiunkra tartozik, mindannyiunknak tenni kell azért, hogy elkerüljük a megjósolt katasztrófát, és még van esély, ha mindannyian cselekszünk!

Az öt országban zajló Európa Uniós projekt általános célkitűzése, hogy a diákok képesek legyenek a klímaváltozással kapcsolatban hatásos történeteket alkotni, miközben a digitális technológiát felhasználva kommunikálják az eredményeiket, és ezzel lelkesítenek, buzdítanak másokat is.

A hároméves projekt során országonként három kísérleti iskolával dolgozunk együtt egy digitális tananyag kifejlesztésén. A diákok először helyi emberek megkérdezésével feltárják a közösség múltját: megkeresik azokat az eseményeket és folyamatokat, amelyek előidézték a klímaváltozást, illetve pozitív irányba változtatták azt. Ezután megvizsgálják napjaink eseményeit: felkutatják településükön azokat a tevékenységeket, amelyek segítenek csökkenteni klímaváltozás hatásait vagy alkalmazkodni hozzá. Ezután elgondolkodnak a számukra ideális jövőn, és olyan tevékenységeket folytatnak, illetve olyan elhatározásokat tesznek, amelyek elősegítik ennek elérését. Mindezt az ismeretet a digitális történetmesélés (storytelling) módszerét alkalmazva másoknak is bemutatják, ezzel lelkesítve az iskolatársakat, településük lakóit, és végső soron a többi európai ország lakosait is.

A projektben résztvevő országok: Nagy-Britannia, Ausztria, Magyarország, Olaszország, Törökország. A projekt 2022. augusztusában fejeződik be.

Ha többet szeretne tudni a projektről, kérem, lépjen kapcsolatba velünk: